Trg ispred kupatila Vrnjacka Banja

VRNJAČKA BANJA

Vrnjačka Banja je poznata kao kraljica banjskog turizma u Srbiji. Ona je najvece i najpoznatije banjsko lecilište u Srbiji i tradicionalno vrlo privlacan turisticki centar za odmor i rekreaciju, a zadnjih godina i za dobar provod.

MERKUR

Specijalna bolnica „Merkur“ je vodeća zdravstvena institucija u Vrnjačkoj Banji i jedan od najsavremenijih medicinskih centara u čitavoj Srbiji. Kao specijlaizovana bolnica, Merkur pruža vrhunske zdravstvene usluge u dijagnostikovanju, prevenciji, lečenju i rehabilitaciji oboljenja ograna za varenje, dijabetesa i oboljenja na koštano-zglobnom aparatu.

Merkur Vrnjacka Banja - Specijalna bolnica
Topla Voda Vrnjacka banja - Izvor tople vode

TOPLA VODA

Topla voda je najstariji i najpoznatiji izvor mineralne vode, koji je sudeci po slucajnim arheološkim nalazima, bila poznata još u praistoriji, a potom korišcena i u rimskom periodu od I do IV veka naše ere. Voda spada u grupu alkalnih ugljenokiselih homeotermi. Temperatura joj je 36,5°C.

VRNJAČKI KARNEVAL

Vrnjački Karneval je uz Guču i Exit najveća turisticka manifestacija u Srbiji i svakako predstavlja krunu dešavanja tokom sezone. Ova manifestacija okupi preko 200 000 posetilaca. Tokom nedelju dana u julu mesecu Vrnjačka Banja je scena na kojoj se održava veliki broj maskenbala, festivala, koncerata, predstava, sportskih dešavanja..